Spannend, maar we hebben het volgehouden, een dag zonder te smeren! Verstandig? Ja hoor, want we zijn vooral veel binnen geweest vandaag.

Om te voorkomen dat het saai wordt, gaan we vandaag naar de Aloë vera-farm. Niet heel ver van ons vandaan is een fabriek met een plantage, althans… Maar dat komt straks.
Eerst verwerken we nog de update van de katten van gister. Er is een nieuwe donatie langs gebracht voor de buurtkast. Lief hoor dat mensen dat doen. En dan is de tas voor de katten :o)

Wij gaan op Tenerife eerst maar eens ontbijten. Lekker onbeperkt pakken wat je wilt en dan een puinhoop achterlaten. We kunnen het niet laten om toch nog wat op te stapelen, zo zielig voor de mensen die hier werken anders.

Dan de auto in op naar de plantenfabriek. We hebben dit natuurlijk al eens eerder gedaan. Onze tweede, want op Curacao hebben we dit al eens uitgebreid mee mogen maken. Voor papa en mama de derde keer, want die hebben het in Griekenland al eens gedaan. Maar… het blijft leuk.
Tenminste… als je naar de juiste plek gaat. Volgen Google zijn we er nu maar zo ziet het er niet uit.

Gelukkig was het om de hoek wel. Maar… ook weer niet.
Lang verhaal kort, dit is de fabriek met een kleine plantage, de grote plantage is een stuk verder op, maar die is gesloten wegens onderhoud. (lees: te weinig water)

Gelukkig wilde de administratief medewerker die alleen op kantoor was, omdat de winkel-collega vrij was, ons toch wel wat laten zien en vertellen. Lief, leuk en leerzaam zo’n privé rondleiding. Lekker kort, maar met genoeg informatie en aandacht.

Het komt hier op neer: veel planten, weinig water, erg duur. Hoe meer water, hoe meer groen, hoe groener hoe beter voor de fabriek, dus achter in wat groene planten. Verder nu rustig omdat het allemaal erg duur is.
Geiten halen het onkruid er tussenuit en bemesten de plantjes weer.
De plant, wat het doet en hoe ze het maken moet je maar in een andere blog zoeken (hier voor als je te lui bent om zelf te zoeken).

De dame in kwestie geeft ons nog wat tips om langs te gaan, want ze is duidelijk trots op dit eiland en wil ons laten genieten. In ruil kopen wij wat smeerspul uit de fabriek en gaan weer de auto in richting de andere kant van het eiland om daar een shoppingmall te bezoeken, lekker wat te eten en in de airco te genieten. We zijn niet echt van het strand, dus dit is prima vermaak.

Er is van alles te zien en te doen, maar we kunnen niet alle winkels er op zetten.

Weet je nog, heel lang geleden… Toen stond ik ook naast deze Darth Vader van Starwars, daarna heb ik 30 minuten kei en kei hard gehuild van de spanning, maar het is wel een super mooie foto geworden.
Deze keer durf ik het en kan ik het zonder te huilen.

Wat een verschil in mens al he?

(nov. 2019, Disneyland Parijs)

Maar goed, we gingen lunchen. Lekker broodje genomen met wat Vitaminas.

En omdat het vakantie is mocht ik wat grijpen, altijd leuk!

Verder shoppen, shoppen, tot dat…

Tja, we wel moe worden.

Yes! We mogen slijm maken. Thuis is het zó vaak mislukt en hebben we er zo’n puinhoop van gemaakt dat we het niet meer mogen doen. Hier mag het toch nog een keer. Dan moeten we wel de juiste spullen hebben, en dat hebben ze wel bij de Carrefour.
Geen zin om in het Spaans te zoeken of er Borax in zit, gelukkig kan ChatGPT dat prima oplossen. Hij kan het lezen en de vraag beantwoorden. En ja hoor, hier zit het in, dus het slijm maken moet deze keer lukken!

Oh, kijk! Dit is handig voor als ik naar de middelbare school mag/moet. De boeken zijn mij veel te zwaar!

Maar zo ver is het nog niet, ik ga eerst naar groep 7 en zus is sterk genoeg om mij op haar nek te zetten, dus die heeft geen wielen nodig onder haar tas.

In haar tas heeft ze wel het liefst iets van de Mac zitten. En dat is ook al gelukt vandaag. Lekker Maccen in de auto terug naar ons huisje.

Maar voor we naar huis gaan, gaan we nog even langs het winkelcentrum vlak bij ons huis omdat we toch ook nog echt moeten eten. Zeker papa en mama, want wij hebben eigenlijk niet zo’n honger meer.

We gaan bij een grappig Amerikaans-Hawaiaans achtig restaurant zitten en moeten daar zelf bestellen.
Op zich niet erg, maar als de betaling het 8x niet doet en het personeel geen tijd heeft, is het voor ons welletjes… dan gaan we weg. We hadden al de foto van de leuke tafels in de vorm van een busje, dat we die maar houden.

Bij de buren is het ook gezellig, en daar is het met goede bediening en lekker eten prima te doen.

Toch lekker als je voor 50 euro met vier mensen vol zit en op de terugreis voor 35 euro een volle tank hebt in de auto. Prima land hier hoor.

Oh ja, het huisje… prima te doen!

Inmiddels is het wat donkerder hoor, we hebben nog wat spelletjes Pesten, Beverbende en Rummie gedaan.
Daarna douchen en slapen… morgen weer een dag.