Lekker veel energie opgedaan en we denken gewend te zijn aan de warmte. We nemen de gok om op pad te gaan. Er staat hier een Drakenboom van 1000 jaar oud. Nou dat willen we zien!

Ok, eerlijk is eerlijk, niet iedereen is direct enthousiast en de weg er naar toe is vooral voor papa leuk, want het is lekker kronkelen in de bergen en dat vindt hij het leukst.

Na wat gekronkel en wat steile wegen, komen we aan bij een ondergrondse parkeergarage. Dat is altijd fijn, want dan wordt de auto niet zo warm. Hier hebben ze er wel een feestje van gemaakt. Het lijkt het lokale tuincentrum wel met allerlei leuke miniatuur dingen en zelfs draken en Chinese beelden van het terracottaleger.

Leuk, maar daar komen we niet voor. Hier is een mooi park met, zoals gezegd een drakenboom van 1000 jaar oud.

Het is eigenlijk best wel een leuke boom. Een goede reden om even voor te gaan staan en de verplichte foto’s te maken.

Er zijn nog veel meer bomen, hoe groter hoe meer schaduw, hoe mooier. We maken een leuke wandeling door het park.

Vanaf de andere kant is de boom ook nog te zien.

Ho, dat bordje mag er niet op… we maken er nog een of twee.

Ja zeg, dan willen wij ook hoor!

En samen, gewoon omdat het kan!

Palmen genoeg, dadels en hier zelfs ook bananen palmbomen.

Er is een moestuin met wat plantjes die we kennen, zelfs wel eens gebruiken. Maar een kaneelplant hebben we nog nooit gezien. Hij ligt er niet heel lekker bij, maar als het waar is wat er op het bordje staat, dan ziet het er zo uit.

En zo staat de tuin vol met lekkere plantjes, de een wat beter verzorgd dan de ander.

Hier kunnen we wat eten, maar zien niets lekkers. Dus nemen we afscheid van de boom en deze omgeving en wandelen de bewoonde wereld in.

Ok, dat was niet per se handig… Het is hier niet zo toeristisch als in het zuiden. Deze boom trekt dan wel veel mensen, maar het gebied is vooral voor locals. Er is dus wel wat te eten, maar heel veel keuze is er niet.

Gelukkig vinden we een dönner-tentje langs de weg waar ze gewoon ‘kapsalon’ hebben. Niet vertaald, gewoon zoals het hoort.

Lekker eten dus!

Op de terugweg stoppen we even met kronkelen en genieten van het uitzicht. Dit is wel wat anders dan de tuin van je achterburen.

We besluiten de dag af te sluiten bij het winkelcentrum vlak achter ons, een groot en leuk winkelcentrum waar we wat shoppen en bovendien kunnen kiezen uit veel lekkere restaurants. We gaan vandaag voor spaghetti, kip en spareribs, erg veel maar ook erg lekker.

En dan komen we pas weer thuis als het al donker begint te worden. Weer een mooie en leuke dag.