Zo, dat is warm wakker worden. Het is gewoon heet hier! We hebben wel airco, maar die staat (gelukkig) niet op 5 graden of zo. Lekker genoeg om te slapen, maar niet zo koud dat we kouvatten.

Maar wat wil je als je naar een land gaat waar het elke dag 28 graden is. Zeker aan de zuid-kant van het eiland waar wij zitten. We zitten in Villa Mandi Golf Resort, een rustig klein resort met heeeeeeel veel Engelsen.
Op zich niet erg, maar… ze hebben ons wel uit het EK geschopt (hoewel dat was de scheidsrechter, want zonder een onterechte penalty hadden ze nooit gewonnen).
Het is vandaag dan ook de finale-dag met Engeland tegen Spanje. Dat willen we wel zien hier als Oranjefans.

Maar first things first… we moeten ons nog vermaken tot de wedstrijd, en dat is geen straf in dit mooie land.
Bij het ontbijt, dat inbegrepen is heeft papa verzaakt foto’s te maken, maar goed dat doen we nog wel een aantal keer.
Na het ontbijt proberen we de dame van Tui te vinden, maar die zit er niet. Wel een foto van de kaart van het eiland gezien, maar geen dame. Eigenlijk hoeven we niet zo veel te weten, we zoeken het altijd zelf wel uit, maar we hebben tickets voor onbeperkt zwemmen in een zwempark met héél veel glijbanen en daarvoor moet de Tui-dame ons kaartjes geven. Ach, we gaan toch niet vandaag, dan kijken we morgen wel.

We gaan naar markt, snik heet, heter dan dat… hoe het ook heet heet! Zo heet dat we 4 ventilatoren kopen en geen foto’s maken, gewoon omdat het zo heet is. We gaan vast nog eens, maar nu gaan we snel naar huis… duidelijk nog niet gewend aan de hitte, hop het zwembad in!

Lekker stralen, zoals altijd.  (thuis moeten we zelf stralen, hier helpt de zon ons eindelijk eens)

Of we nog kunnen zwemmen? Natuurlijk! Ik heb m’n C-diploma (dat weten jullie natuurlijk van de blogs) en zus, die heeft A-Z en weer terug, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Papa en mama vermaken zich ook.

En anders vermaken zij hen wel.

Hop, sporten met je luie lijf, je wilde toch aansterken?

Het is best druk, maar er is genoeg ruimte om nog te zwemmen en spelen. Zelfs met een floaty is er nog ruimte. We hadden het erger verwacht, maar dit is dan ook voor het eerst dat we in de zomervakantie moeten, daarvoor konden we altijd buiten het seizoen, heerlijk het hele bad voor ons met hooguit twee boomers of zo.

En we laten even zien wat onze kunstjes zijn…

Na het zwemmen gaan we douchen en naar het centrum om wat te eten. We zijn al erg moe, en sommigen van ons is dat al aan te zien.

Anderen houden zich sterk.

En we kunnen prima faken dat het gezellig is hoor!
Ondertussen kijken we hoe Spanje de Engelsen uit het EK zetten en er met de beker vandoor gaan. Mooi zo, want het was en blijft een onterechte penalty van Engeland tegen ons…

Het lievelingsdier van Sylvain is hier groot afgebeeld, daar mag hij nog wel even mee op de foto.

Een mooie foto met simpele en goede tekst.

Ons aapje kan er even bij gaan staan.

Thuis kijken we de laatste helft nog even af, nu is het echt waar Spanje wint het EK!

Daarna gaan we naar bed, moe en voldaan na weer een leuke dag. Nog héél veel te gaan.

Ondertussen in Nederland vermaakt oma zich met de twee katten, ze lijken al iets meer gewend aan haar.