Nu we weten hoe het ook kan met het ontbijt, doen we weer rustig aan. Sterker nog, voor we weg zijn is het al weer kwart voor twaalf. Tja, het is toch echt vakantie.

Vandaag gaan we naar het noorden, daar is een strand waar de golven hard tegen de kust op knallen en een natuurlijk zwembad is. Dat willen we natuurlijk wel even zien.
Op de terugweg kunnen nog even langs een outlet-mall, er moet immers toch ook regelmatig geshopt worden.

We zetten de auto op een achteraf weggetje waar precies nog één plek is, we kunnen er niet heel hard rijden, want de keien steken meerdere centimeters uit de grond. Blij dat we in een huurauto zitten, al doen we natuurlijk nog steeds voorzichtig.

Al snel zien we waarom er zoveel auto’s geparkeerd staan. Het is een erg mooi uitzicht en een grappig strand. Niet om te zwemmen, maar daar hebben ze dus wat op gevonden.

In de verte zie je al dat het water wat woester is dan op andere plekken, mind you het waait niet hard of zo.

Dicht bij staat een biblio-kastje, goede plek zo bij het strand.

In plaats van een ruimte van het stand te maken waar je kan zwemmen hebben ze op de kade een groot zwembad gemaakt, dat met regelmaat bijgevuld wordt (en weer leegloopt als er te veel is) door zeewater dat er in klotst. Dat is nog een natuurlijk onderhoud.

Je kan langs de rand lopen, maar je krijgt geen 100% garantie dat je droog bijft.

Wel gezellig is dat je overal gezelschap gehouden wordt door krabben, leuk!

Natuurlijk lopen we er voorbij en worden we niet echt nat. Ja, de voeten, maar dag mag.

Aan de andere kant is wel een strandje. Ook slim gedaan, het is om de bocht van de zee, waardoor het hier amper golft en er dus veilig (met toezicht zelfs) gespeeld en gezwommen kan worden. Dat gele shirt en donker blauwe badpak, dat zijn wij.

Nu niet meer goed te zien, maar wel met een mooie achtergrond, bergen met wolken, ook vandaag is het hier en daar bewolkt.

Aan de andere kant is (achter papa) niets meer, zee, in de richting van het noorden, dus vooral heel veel zee.

Oprecht een mooi plaatje zo zijn we het met elkaar eens.

Richting de berg, direct boven het stand, zijn wat restaurantjes waar we er een van kiezen en gaan eten.
Het duurt super lang, ze hebben niet wat er op de kaart staat, de prijzen kloppen niet en hij verstaat geen woord Engels, maar toch eten we lekker en genieten we van de lokale mensen die schreeuwen als aso’s. Tja, het kan, lekker lokaal gevoel :)

Via een voor ieder wat tegenvallende outlet-mall gaan we naar huis om te zwemmen.
Lekker hangen, spelen, wedstrijdje doen, adem inhouden, koppeltje duikelen etc.

Als we allemaal weer ontspannen zijn en hebben gedoucht, gaan we naar een Mexicaans restaurant op 5 minuten rijden van ons huis. Nog niet eerder gezien, maar wel erg lekker!

Papa wil even stoer doen en kan het weer niet laten om een halve meter burrito te bestellen, gevuld met chili con carne.

Wij hebben ook wat lekkers hoor, chicken wings, chili con carne en taco’s met chili con carne. En heel veel water, want het is pittig, maar lekker! Mama neemt een drankje met alcohol, wij vinden het maar spannend, want dat maken we nooit mee. Het gaat haar nog best goed af, als is het voor een niet-drinker veel te veel.

Geen idee of het de drank is of omdat ik haar vaak uitdaag, maar vandaag krijg ik lik op stuk en pakt ze mij terug. Mmmm moet ik toch nog mijn meerdere erkennen in mama… ik ben al bijna net zo groot, nog maar 1 of 2 centimeter.

Buiten bij het restaurant zien we een zonsondergang tegen een berg met wolken, mooi gezicht, net of hij lava spuwt.

Thuis is het nog even geiten en de dag verwerken. Lekker buiten hangen, kletsen en schermpje kijken.
Maar dan is het echt tijd om weer te gaan slapen en ons op te maken voor de laatste volle dag hier.

Ondertussen vermaken Mars en Milky zich prima zo te zien. En van oma begrijpen we dat zij dat ook doet. Gelukkig maar. We komen er aan oma (en katten)!