Weer een zogenaamde rustdag. Het zal ons benieuwen wat er vandaag allemaal gebeurt.

Het is in ieder geval uitslapen. Ondanks dat we op tijd zijn voor het ontbijt, lopen we door het douchen de kans dat we toch moeten haasten. Mama besluit ontbijt te halen, niet door het te pakken en in een tas te verstoppen zoals papa, maar gewoon door het te vragen en op een bord mee te nemen. Tja, zo kan het ook :)

Lekker thuis ontbijt dus.

Rustig aan gaan we naar de auto en rijden we naar een Panda-winkel. Niet om een panda te kopen, maar omdat het een grote Chinese markt is met alleen maar troep uit China. Een soort Ali-express indoors. Gewoon leuk, maar eigelijk veel meuk en daarom kopen we ook bijna niets. Rolletje mentos, drie adapters voor USB-c en wat voor Sylvain’s musical-les.

Daarnaast zit een grote dierenwinkel. Maar omdat onze katten alles al hebben en wij niet nog meer mee willen en kunnen nemen beperken we ons tot drie speeltjes. Tja, zij mogen ook een souveniertje toch?

Daarna rijden we naar ‘the place to be’ in deze regio. Niet echt veel, maar toch leuk. Alle winkels sluiten waar we bij staan. Het is hier niet toeristisch, dat is wel duidelijk. Gelukkig is het restaurantje (die in de lokale gebieden absurd goedkoop zijn) open en kunnen we lekker eten.

En natuurlijk de foto maken voor de blog.

En nu even serieus Sylvain, dank je wel.

We lopen door de straatjes om te zien of er nog wat te doen is. Maar meer dan een muurtekening en het strand (vol met stenen en stinklucht) is het niet.

Maar als je goed kijkt, is er toch nog een bubbel-tea zaak, joepie!

We gaan via een andere Chinese groothandel naar huis. Naast het Japanse restaurant waar we laatst gegeten hebben heeft Chloé daar voor haar glitterbol gouden glitters gehaald, maar had er net niet genoeg.
Daarna snel naar huis, het is niet zonnig, sterker nog het miezert, maar het is warm en dus kunnen we zwemmen.

Het is de ergste bewolking die we kunnen zien, lijkt erger dan het is, maar wij hebben het meegemaakt spetters uit de lucht, het kan dus regenen hier! En ondertussen is het prima zwemmen en op een bedje zitten.

De vogels vinden het fijn om laag rond te vliegen, iets met een aankondiging van regen?

Maar de zon schijnt er gewoon langs hoor, kijk maar, lekker hangen en spelen in het bad.

Ik ga papa omduwen!

 

 

En een keer de backflip:

 

En een keer een salto:

 

Na het zwemmen hangen we wat en gaan we naar het winkelcentrum, niet om te shoppen, maar om te eten. Maar ja, we kunnen het niet laten…

Het eten was apart. Lekker hoor, maar uit een kartonnen bak noodles eten is toch wel apart.
Zo erg dus dat papa vergeten is een foto te maken.
Dan maar een foto van onze kras-actie.

En ik heb 50 cent gewonnen. Een nieuwe gehaald en toen als nog het geld kwijt… tja…

Tijd om naar huis te gaan, maar… eerst even het lieve hondje knuffelen dat hier aan de paal vast zit. Wat een schatje!